zetah

Alla inlägg under februari 2011

Av Linda - 11 februari 2011 22:55

Idag blev det vinprovning - Nya Zeeland


Lite kort om Nya Zeeländska viner


70% av druvorna som odlas är vita. Den tidigare populära Müllerthurgau har fått ge plats åt druvorna Sauvignon Blanc, Chardonnay och Riesling. På den röda sidan är det Pinot Noir som håller största delen. Dock kan man hitta både Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.


Nya Zeeland tillhör vad man kallar den nya världens viner och är mkt framgångsrika. På 80-talet slog man igenom med sin Sauvignon Blanc och Frankrike fick bra konkurrens. Sauvignon blanc trivs i lite svalare klimat vilket gjorde det ypperligt att få fram bra viner. Den Nya Zeeländska Sauvignon blanc är aromatisk mkt krispig med nässel och svartvinbärsblad toner. Rieslingen är oftast torr och fruktig samt Chardonnay är oftast fatlagrad med en fruktig ton. Nya Zeeland är även kända för att producera Pinot noir i världsklass!


Viner provade:

Stoneleigh Chardonnay (nr 6427)


Torrt, fruktigt, smakrikt vin med rostad fatkaraktär, inslag av gula äpplen, mandarin, aprikos, nötter och lime. Tiktigt trevlig typisk Chardonnay från Nya Zeeland kan varmt rekommenderas till rätter som behöver lite fyllighet i vinet men ändå inte den riktigt rostade karaktären.

 

 

Stoneleigh Riesling (nr 6498) 99 kr


Torr, mycket frisk smak med viss sötma, inslag av päron, ananas, gummi och citron. Detta vin har även en liten sötma som passar utmärkt om du har lite hetta i maten men ändå inte vill ha att halvtorrt. Med en bra syra kan den även funka till kallrökt lax.

 

Vicar's Choice Sauvignon Blanc (nr 12000) 87 kr


Torr, mycket frisk, tydligt aromatisk smak med inslag av passionsfrukt, nässlor, svartvinbärsblad och sparris. Helt enkelt Sauvignon Blanc ;) Aromatiskt druvtypiskt vin! Prov den gärna med en getost



 



Wishbone Pinot Noir 2009 (nr 99001) 99 kr


Bärig, kryddig smak med inslag av jordgubbar, smultron, röda vinbär och örter.

Riktigt trevlig, vil ha en flaska till!  Passar till lättare rätter av fågel eller lättare kött.

 


Ha en fortsatt underbar fredag!

// Linda - Zetah


 

Av Linda - 10 februari 2011 23:38

Men jag tycker denna är så fin!

blir helt tårögd...


Av Linda - 10 februari 2011 18:57


The men who stare at goats


 


Fick låna denna rullen av en jobbarkompis och den var lite speciell but I liked it. Komedi en 6/10 klart sevärd men man får vara på rätt humör.



Av Linda - 10 februari 2011 12:36


Ja jag är ju inte som alla andra men jag bara måste lägga in denna..


har lite ont i knäet från när jag ramlade ner på golvet av skratt

kan behövas lite galen komik en sådan här regnig torsdag!


I give you

Aragorn


 

Av Linda - 10 februari 2011 10:51

Hej jag heter Linda och jag är singel...


Finns det ngn supportgrupp för sådant där? ;)


Ja, jag är med på en nätdejtingsite
Nätdejtingens största problem är att det basic är som ett jobbsökeri...


- Du sätter ut en annons där du vill få folk kan se att du är singel och avalible.

- En kort beskrivning om digsjälv (presentation) och ditt CV (brukar kallas för fakta där du får fylla i hårfärg, ögonfärg, kroppstyp, religion. röker/snusar. dricker, intressen, vad du arbetar med (i vissa fall även årsinkomst?!)

- bild (passa er för detta i många fall kan det vara som en blinddate då folk har en förmåga att retushera bilderna och/eller ta bilder på sigsjälv för 10 år sedan. (akta er för folk som ser ut att ha plasthy!) även om utseende verkligen inte är allt så är det ju trevligt att kunna lita på att personen ser ut som den gör - man skall ju ändå träffas)


- Du börjar med att skriva ett svar på annonsen (ett personligt brev, där du även då via sidan bifogar CV samt bild)


- Du får svar och ni skall då gå på en dejt (första anställningsintervjun) där man diskuterar intressen framtidsutsikter, berättar vad man gjort tidigare osv osv.


- Går detta bra får du gå på vidare anställningsintervjuer vilket då kan leda till jobbet att bli ngns flickvän.


jag har svårt för det där då man har lite för mkt möjlighet att välja och vraka och då förmodligen missar de man verkligen passar ihop med för det har ju inte med utseende - jobb - intressen att göra - egentligen - utan att kemin passar ihop!



Man börjar ju undra när man vart på dejter som urartat - vad sägs om


  • Dejt 1 börjar hoppsa omkring med picnicfilten som ngn slags superhjälte gastandes - jag skall skydda dig från mörkrets faror när vi packar ihop. (och nej han ville inte avskräcka mig då han senare var väldigt envis med att träffas igen (- Note försök ta reda på inna dejten om killen i fråga har en längtan efter att bära trikåer och mantel)


  • Dejt 2 tar med en till en ö i gbgs skärgård på hör och häpna - just picnic (anar oråd redan då) han rör sig med en hållning som en buffel över klipporna. Samtalet är lite stelt och man känner att denna dejten inte kommer leda till någon mer varpå han frågar hur jag skulle reagera om han hoppade i vattnet och leker u-båt ?! Efter många frågor vad jag tycker om honom och om jag har trevligt (svarar väldigt undvikande då jag inte vill vara otrevlig - behöver man fråga sådant?)  personen i fråga har förmodligen ingen som hellst förmåga att läsa av personer varpå han försöker kyssa mig - pinsamt då man inte besvarar detta och bara vill ta sig därifrån och upptäcker att nästa färja går om 2 timmar. - Note, gå aldrig på första dejter på platser du inte kan fly från snabbt!


  • Dejt 3 inget större fel på människan UTOM att han är desperat efter att få hem och familj. Pratar om att skaffa kombi för att det är en sådan bra familjebil och efter dejt 2 blir man medtagen till MAMMA som har hört ALLT om en och vill ta med en på kanotpaddling (resultat - Linda flyr   - Note akta sig för killar som vill skaffa kombi och pratar om hur mkt han älskar barn på första dejten)


  • Dejt 4 tar med en på bio samt fika innan, ok bio är inte mitt förstahandsval då man skall träffa någon för första gången men killen föreslog en film jag ville se så jag tänkte - why not :) Fikan var vääldans stel och när den var uthärdad pustar man ut i biomörkret för att få titta på filmen. Vad händer då? jo man får ägna stor del av filmen till att avvisa en ständigt på dejt som inte har uppfattat stelheten i fikan och känns som han nästan vill biohångla. - (Note gå aldrig på bio som första dejt (inte ens om du bara vill se filmen))


Bra att prata iaf några ggr på msn för att undvika de värsta - har vart med om

- killar som vill bli cammade och beordrade vad de skall göra och vad de skall klä av sig.

- killar som verkar ha ha ngn form av skrivdiarré och när man lämnat msnrutan en halv minut möts man sedan av en wall av text där han diskuterat ngt med sigsjälv.

- killar som egentligen inte har ngt att säga utan bara vill träffa en för man ser söt ut på bilden




Slutsats hur dejtar man bäst? - jadu fråga ngn

annan än mig för jag är fortfarande singel ;)

   


Av Linda - 10 februari 2011 10:13


Måste bara få tipsa om denna!


Ja den fick inte så bra kritik på imdb men ge den en chans

Fick tag på den då jag är väldigt svag för en skådespelare Ian Somerhalder

men kom att tycka filmen var riktigt sevärd!


En film alla killar borde se, den slutar dock lite präktigt men har sina poänger - tjejer om ni inte känner igen er i någon av scenerna är det ngt fel ;)


 

Av Linda - 10 februari 2011 09:54

Otroligt enkel men väldigt god laxrätt



 



Köpte varmrökt lax i fiskhallen i Mölndal

Just denna var cintronmarinerad


Sås

2 dl cremé fraise

1 dl hjortronsylt


Severa med Citron och limeklyftor samt rostad potatis

(Ugn 200 grader potatis, jag föredrar att behålla skalen på sprinkla över olivolja och krydda med flingsalt när de fått gyllenbrun färg)


till detta serverar jag en halvtorr riesling pga den påtagliga sötman i såsen, den rökta laxen passar även utmärkt ihop med ett vin med sötma.

(om man nu verkligen tycker illa om halvtorra viner kan du använda Stoneleigh Riesling (nr 6498) vilket endast har en liten restsötma)


Jag valde dock

Dr L Riesling (nr 7218)


 


Lea, Lea and myself

 

Senaste inläggen

Kategorier

Träning och hälsa

Mode, smink, hår och naglar

Favvosar

Fråga mig

6 besvarade frågor

Arkiv

Tidigare år

exp


Ovido - Quiz & Flashcards