zetah

Alla inlägg under mars 2012

Av Linda - 17 mars 2012 08:54


   

Jag vet inte om det är så klokt att jag och hjärtat planerar semester samtidigt.. Sist vi gjorde detta fick han gallstensattack följt av gulsot och pankreatit. - Linda spenderade sin semester att åka skytteltraffik mellan Sahlgrenska och hemmet.


Igår när man lycklig kör hemmåt för att fira semester ringder hjärtat och har gjort sig illa i tummen - det blev 3 timmar på akuten - 3 stygn senare kom hjärtat ut och vi fick åka hem. Väl hemma halv elva på kvällen och somnade i soffan till Poppers pingviner.. Ja det kunde ju iofs varit betydligt värre men det är allt lite retligt, speciellt när vi hade tänkt ägna semestern åt att fixa iordning stenmuren i trädgården... Har en föraning om att det blir jag som får lyfta det mesta *snark*



Kvällen kommer förmodligt bli betydligt bättre då Mams och Hasse kommer hit och skal fira födelsedag (nej jag fyller inte år idag utan senare i veckan men det är liksom lättare att samköra det på en helg :) med trerätters middag och förhoppningsvis massa paketöppning ^^ Linda ääälskar paket - hellst skall de dessutom vara rosa så är lyckan fullkommlig hihi ^^    



Av Linda - 15 mars 2012 22:14


Linda är faktiskt riktigt stolt över sin design på hjärtats ölettiketter. J


a vi brygger egen öl och kryddar eget brännvin..

Nej vi är inga eko-fantaster men det är faktiskt riktigt roligt :)


Detta får bli kvällens blogginlägg då Linda är massa trött - en dag kvar till semester wohoo! ^^


I give you - me sweet rusty engine

 

Av Linda - 15 mars 2012 09:25


Ja nu återkommer jag med mitt hårsnack, men detta gäller även huden...


Efter ha sökt efter en bra olja i håret har jag kommit fram till att även detta är en djungel...

Man skall passa sig för mineraloljor som jag tidigare nämnt. För att läsa mitt inlägg om silikoner/mineraler i håret klickar du här.


Babyolja som jag testade ett tag visade sig innehålla enbart mineraloljor etc. - Den åkte i papperskorgen efter ha läst innehållsförteckningen. Och detta används på små bebisar... Skrämmande...


Varför är nu denna mineralolja så farlig? Innehåller den inte "bra mineraler"?

   


Nej - Mineralolja (råolja) bildas i en nedbrytningsprocess långt ner i jorden av dött växtmaterial. Namnet till trots finns det inga mineraler eller vitaminer. Det är ett helt dött material och därför finns det inget av värde däri för huden/håret att ta upp.


   
  • Mineralolja är ett "komodogent - tilltäppande" ämne, vilket gör att det rubbar hudens egen fuktbalans.


  • Mineralolja täpper igen mellan 40 - 60% av hudens porer.

  • Lägger sig en tunn hinna på huden och håret vilket leder till att huden/håret stängs och hindrar hudens egen fettproduktion och svetttransparensen.

  • Mineralolja används i flera produkter som inte har med hudvård eller skönhet att göra. Det mest vanliga är i motorolja: en vanlig motorolja består består ungefär till 80% av just mineralolja.
     
  • Kontinuerlig användning av hudvårdsprodukter med mineralolja leder till att huden/håret blir torrt och livlöst. Detta då mineraloljan inte innehåller något som är nyttigt eller bra för huden/håret - inga vitaminer, inga fetter och, konstigt nog med tanke på namnet, inga mineraler heller.

  • Mineralolja gör din hud beroende av ständig återfuktning, då den förstör huden egen förmåga att återfukta sig. 


Varför använder man då mineralolja i hud/hårvård? Jo - eftersom ämnet är helt syntetiskt så härsknar det inte. En annan fördel, som producenterna av hudvård älskar, är att den är extremt billig att tillverka.



Om du vill undvika mineraloljor så akta dig för detta i innehållsförteckningen:


Mineral Oil

Paraffinum Liquidum

Vaselin

Paraffin

Vit mineralolja

Medicinsk vitolja

Oleum petrolen

Oleum vaselini

Paraffinum

Vaselin Oil

E 905

Paraffin Oil

Liquid paraffin

   

Av Linda - 14 mars 2012 21:16


Tycker det är lite mysko att nu äntligen när det börjar bli ljust och fint ute så är man hur trött som hellst?!


Vad händer när Linda övertrött?

Jo hon blir totalt flummig - I give you Duck Song!


Av Linda - 13 mars 2012 21:41


Japp - idag var det tisdagsmys med Top model som idag gästades av Lars Wallin. Man kan ju inte bli annat än amazed av hans klänningar.


Lars Wallin - född 1965 i Västerås - han vann Guldknappen 1996 och startade därefter sin egen ateljé samma år. Hans inspiration kommer främst från Hollywood och 1950-tals coutore. Han använder dyra material för att göra sina exklusiva klänningar som man bara kan drömma om att få bära...


Med många klänningar som har setts i Melodifestivalen och även klätt våra kungligheter - dock är väl inte just de klänningarna mina favoriter av honom men ändå - det krävs sin designer för att få klä en prinsessa :)


Några andra highlights är hans smycken, make up och hans otroligt vackra brudklänningar.


I hans samarbete med Jofama har han tagit fram en kollektion med skinnjackor som är helt underbara.

   


Nu är det hemska programmet flickorna i LA slut (thank god) och är det dags för Project runway "yey" - får se om man blir någon ny Lars Wallin "skratt"





   


Av Linda - 13 mars 2012 08:37


I februaris glossybox fanns ett läppglans från IDUN minerals


Måste säga att detta gillade jag - kan bli aningens kladdigt då det är lätt att råka applicera för mkt men i det stora hela kanontrevligt läppglans. Färgen jag fick testa var "Astrid"


Astrid är en neutral nyans vilket passade mig perfekt då jag gillar att ha neutrala färger på mina läppar :)
   


Iduns beskrivning av prudukten:




En helt ny serie läppglans i nio vackra färger, från traditionellt transparent till intensivt rött. Namnen på läppglansen har inspirerats av rosor, vars naturliga färg återspeglas i läppglansen. IDUN Minerals högpigmenterade läppglans är framtagna med utgångspunkt att vara så rena som möjligt, utan några onödiga tillsatser. Läppglansen är bland annat fria från konserveringsmedel och parfym. De innehåller mjukgörande och närande nordisk hjortronolja, för en behaglig känsla och bästa hållbarhet.



Finns i följande färger (uppifrån och ner): Karen, Astrid, Cornelia, Josephine, Irma, Felicia, Marleen, Lillian, Violetta.




IDUN Minerals är en svensk serie mineralsmink med vårdande och skyddande egenskaper tillverkade av 100% högrenade mineraler, för en mer naturlig make up. Namnet Idun kommer från en av de gudinnor som förekommer i den nordiska mytologin, den folktro som tillämpades under förkristen tid och under vikingatiden i Norden. Den mycket vackra gudinnan Idun kallades omväxlande för skönhetens och den eviga ungdomens gudinna. Hon var hustru till guden Brage och historierna om deras liv och leverne återges i skrifterna Den Poetiska Eddan och Snorres Edda från 1200-talet.

   


   

Ingredienser: Polybutene, Pentaerythrityl tetraisostearate, Mica, Octyldodecanol, Silica dimethyl silylate, Hydrogenated castor oil, Rubus Chamaemorus seed oil, Phenetyl alcohol, Caprylyl glycol, BHT, CI 77491, CI 77499, CI 77891


Jag kan ju säga som såhär, den är ju inte sämre än andra liknande produkter men det kan ju vara bra att veta om det och inte tro att det är helt rent bara för den inte innehåller konserveringsmedel och parfym :)



Av Linda - 12 mars 2012 20:44


Japp plötsligt händer det...

Om det vore så väl ;)


Nej jag har inte vunnit pengar - ingen vinst visade spelmaskinen..


Men dagen började sådär bra, man kände sig harmonisk när man gick upp och det liksom kändes i hela kroppen att det kommer bli en bra dag idag..

  • FitBit upphittad
  • Dator lagad
  • Fint väder
  • Det finns choklad hemma

Min dator var allt en helt otrolig histora i sigsjälv - det började med att jag startade den och den ville helt enkelt inte starta, kom inte in i windows utan datorn ville reparera sig själv och det startades någon knasig guide. Tillslut efter ha stått och tuggat i en evighet kom den fram till att det inte gick att reparera felet och ända alternativer jag fick var att stänga av datorn "SUCK" Linda bestämde sig för att försöka starta den igen och japp den kom till Lindas stora förvåning igång - men den hade samma fel som innan (hade hoppats på den chockerande felsökningen kanske fixat problemet)


Min kära pojkvän petade bokstavligt talat bara på den och VIPS den kunde skriva siffror igen - shift-tangenten verkar fungera normalt - it's a miracle!!! ^^

   


wohooo!!!


 

Av Linda - 11 mars 2012 19:00


Helgen bestod av ja just detta - ölprovning hotell och modemässan Fresh Fish :)

Denna gången provades belgiska öl - jag brukar säga som så att är det någon knasig öl jag inte kan definiera så är den förmodligen från belgien: Dessa var inget undantag tyckte iofs att alla ölen hade sin charm utom sista som smakade något vedervärdigt obeskrivbart - uäck

Öl nummer ett var en trevlig öl med lite persika och citrustoner
Öl nummer två går att jämföras med den franska veteölen kronenburg blanc - saftsoppa ;)
Öl nummer tre var spännande - den hade en doft av vin - russin - sedan lite citrustoner riktigt najs!
Öl nummer fyra - ja som sagt något obeskrivligt vedervärdigt

     

Idag söndag var vi på modemässan Fresh Fish - kan inte säga att jag var jätteimponerad - var allt lite liten och var något av en mässa i mini mini format - en utställare cought my eye dock skin-bones fräcka smycken med fjädrar och läder :)

   




Lea, Lea and myself

 

Senaste inläggen

Kategorier

Träning och hälsa

Mode, smink, hår och naglar

Favvosar

Fråga mig

6 besvarade frågor

Arkiv

Tidigare år

exp


Skapa flashcards