zetah

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2012

Glögg redan?

Av Linda - 28 oktober 2012 17:56


Jamen såklart!


Vi har idag påbörjat en rödvinsats för att krydda upp som glögg...

Nu kommer förmodligen denna glöggen inte vara som bäst iår utan bör ligga till sig lite. Så är det när man kommer på sånt här lite sent...


Vi kommer starta med ett grundrecept på rödvinsglögg och sedan lägga in egna smaker för att göra det hela lite intressantare :)


Glöggsläppet på systembolaget är även aktuellt - nämligen den 1/11 vilket är på torsdag... Är lite besviken på glöggutbudet iår då inget verkade jättespännande men jag kan ju ha fel... Då den ända "nya smaken är lakrits" vilket jag inte finner speciellt gott är besvikelsen total ;)


Blossas årliga glögg har iår smaken ingefära - mja den doftade diskmedel en en gnutta citron. Var ganska mild att dricka - ingen himmelsk smakupplevelse men ingen total katastrof heller. Ganska intetsägande...
 


Förra året satte vi GPs dunderglögg - den är lite väl söt men smakar dock traditionell glögg!

Vi har flaskor sparade sen förra året vilka har fått en rundare ton - japp det är det som händer när man lagrar saker... Lagrar man för länge tappar det sin syra och "pigghet" men ett eller två år brukar aldrig vara några problem :)


Hittade några tips för den som vill göra egen glögg!


1. Låt kryddorna ligga och dra i sprit några dagar, gärna en vecka, det ger en mycket fylligare och jämnare smak.


2. Om du vill
ha glöggen lite mjukare och rundare så är portvin eller madeira bra att skvätta i. Det funkar även att använda vanilj - i varje fall i vit glögg.


3. Ta mindre socker.
De flesta recept ger en för söt och sliskig glögg. Börja med halva sockermängden och prova dig fram.


Vovvarna var lika hjälpsamma som vanligt (slöfockar)


     





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 1 november 2015 19:17

  Jamen det där med att blogga är ju faktiskt rätt skojjigt. Hoppas att orken och hälsan tillåter att vara lite mer aktiv igen :)   Drygt ett år sedan jag skrev och mycket har ju hänt, fröken bus är ju stora tjejen numera och firade sin först...

Av Linda - 5 november 2014 19:41


  Att man som nästan sju månader kan vara en gourmet. De höjde lite på ögonbrynen när jag sa att hon tyckte om potatisgratäng - det var helt ok att ge henne, så länge den var saltfri..   - En del barn tycker om smakrik mat. Ja men detta bö...

Av Linda - 5 november 2014 19:37


... Det där med att skaffa barn, man har absolut ingen susning om hur det är förrän man sitter här. Jag lusläste det mesta jag kunde hitta då jag var gravid men såhär i efterhand var det ganska bortkastad tid. Man har ju ingen aning om vad det är för...

Av Linda - 28 januari 2014 17:10


Men efter tredje avstämningen i januari börjar det bli lite tröttsamt..   Ok, januari är den månaden folk förmodligen själ mest men hallå - detta börjar kännas lite som en förföljelse. Jag har dessutom ALDRIG haft fel i min scanning så antingen m...

Av Linda - 22 januari 2014 13:55


  Has, släp, has släääp..   Även om jag känner att jag påminner lite om zombiesarna i walking dead - ryggen gör ont, magen känns som man hällt gips i för att stelna och till råga på allt börjar nu höfterna bråka med mig..  Åååh va de är underba...


Lea, Lea and myself

 

Senaste inläggen

Kategorier

Träning och hälsa

Mode, smink, hår och naglar

Favvosar

Fråga mig

6 besvarade frågor

Arkiv

Tidigare år

exp


Ovido - Quiz & Flashcards