Direktlänk till inlägg 28 oktober 2012
Jamen såklart!
Förra året satte vi GPs dunderglögg - den är lite väl söt men smakar dock traditionell glögg!
Vi har flaskor sparade sen förra året vilka har fått en rundare ton - japp det är det som händer när man lagrar saker... Lagrar man för länge tappar det sin syra och "pigghet" men ett eller två år brukar aldrig vara några problem :)
Hittade några tips för den som vill göra egen glögg!
1. Låt kryddorna ligga och dra i sprit några dagar, gärna en vecka, det ger en mycket fylligare och jämnare smak.
2. Om du vill ha glöggen lite mjukare och rundare så är portvin eller madeira bra att skvätta i. Det funkar även att använda vanilj - i varje fall i vit glögg.
3. Ta mindre socker. De flesta recept ger en för söt och sliskig glögg. Börja med halva sockermängden och prova dig fram.
Vovvarna var lika hjälpsamma som vanligt (slöfockar)