zetah

Direktlänk till inlägg 19 december 2013

Det är glllöggen...

Av Linda - 19 december 2013 08:02


Glögg är en av mina favoritdrycker all time - denna julen blir det dock Saturnus alkoholfria glöggextrakt...

Vet ni hur svårt det är att få tag på glögg som är helt alkoholfri?!


De flesta glöggerna ligger på 0,5% vilket kan vara lite lurigt då de står under "alkoholfritt" Systembolaget har inte en ända som ligger på 0% tyvärr :(


Nu kommer vi till det här med att välja glögg...


Vad skall man ta?

Vad fick bäst i test?


Jadu, jag tycker inte man skall gå på vad någon annan tycker - glögg är väldigt personligt.

Det finns ju allt från spetsad glögg med Rom, Cognac och Whiskey som är riktigt starka till smaksatta glögger till starkvinsglögger till vinglögger och sedan har vi ju lättvinsglögger som säljs i mataffärerna.


När man väljer styrka på glöggen bör man ta i åtanke att ju mindre alkohol desto mindre hetta och då kommer söta fram mer.


Alla tycker inte om det där spetsade starka som liksom bränner till lite och en del tycker vinglögg smakar saft.

Iår finns det dock bara två smaksatta glögger en med choklad och en med apelsin och choklad. Om man väljer någon av dessa får man överväga - tycker jag om frukt och choklad ihop?


Tycker man glögg är för sött kan man välja att späda ut den med lite rödvin - jag hörde om ett recept


1 flaska starkvinsglögg

1/3 flaska rödvin av mjuk bärig typ

3 pressade clementinklyftor

1 cm ingefära (läggs i när man värmer upp glöggen och tas därefter ur för att inte få för stark smak)


Vill man göra egen glögg från scratch bör man fundera på hurpass fyllig/lyxig glöggg man vill ha och därefter välja vin. Jag skulle dock föredra ett vin som inte är för lagrat eller strävt.


Så ta dig en funderare - vad tycker just jag om/inte om med glögg :)


Välj sedan och för guds skull servera det inte innan maten om ni skall bjuda på en fin middag - det söta och starka både dövar hunger och smaklökarna - servera istället glöggen efter maten, gärna ihop med pepparkakor och ädelost! GOTT!


Om man promt vill bjuda på en juligare fördrink är mitt tips att blanda hälften glögg och hälften ett mousserande torrt vin - serveras kallt och garnera gärna med en apelsinklyfta!


Lycka till i glöggdjungeln!








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 1 november 2015 19:17

  Jamen det där med att blogga är ju faktiskt rätt skojjigt. Hoppas att orken och hälsan tillåter att vara lite mer aktiv igen :)   Drygt ett år sedan jag skrev och mycket har ju hänt, fröken bus är ju stora tjejen numera och firade sin först...

Av Linda - 5 november 2014 19:41


  Att man som nästan sju månader kan vara en gourmet. De höjde lite på ögonbrynen när jag sa att hon tyckte om potatisgratäng - det var helt ok att ge henne, så länge den var saltfri..   - En del barn tycker om smakrik mat. Ja men detta bö...

Av Linda - 5 november 2014 19:37


... Det där med att skaffa barn, man har absolut ingen susning om hur det är förrän man sitter här. Jag lusläste det mesta jag kunde hitta då jag var gravid men såhär i efterhand var det ganska bortkastad tid. Man har ju ingen aning om vad det är för...

Av Linda - 28 januari 2014 17:10


Men efter tredje avstämningen i januari börjar det bli lite tröttsamt..   Ok, januari är den månaden folk förmodligen själ mest men hallå - detta börjar kännas lite som en förföljelse. Jag har dessutom ALDRIG haft fel i min scanning så antingen m...

Av Linda - 22 januari 2014 13:55


  Has, släp, has släääp..   Även om jag känner att jag påminner lite om zombiesarna i walking dead - ryggen gör ont, magen känns som man hällt gips i för att stelna och till råga på allt börjar nu höfterna bråka med mig..  Åååh va de är underba...


Lea, Lea and myself

 

Senaste inläggen

Kategorier

Träning och hälsa

Mode, smink, hår och naglar

Favvosar

Fråga mig

6 besvarade frågor

Arkiv

Tidigare år

exp


Ovido - Quiz & Flashcards