zetah

Direktlänk till inlägg 5 januari 2014

Behandla dig själv som din bästa vän skulle gjort!

Av Linda - 5 januari 2014 12:32


Vart du än är - hur upptagen du än blir - var din egna bästa vän. Det är någon som kommer finnas med dig hela livet oberoende yttre åverkan.


Vem är din största möjliga fiende?

Politiker?

Dåliga chefer eller dåliga anställda?

Den där lömska kompisen som smider elaka planer och vill förstöra ditt liv?


Fel - fel - fel - fel - feeeel.

Din störste möjliga fiende är du. Ingen kan förstöra ditt liv som du kan. Ingen meja ner din karriär lika effektivt som du. Ingen kan förstöra ett förhållande lika effektivt som du.


När du kritiserar dig själv eller hatar dig själv, blir du din egen värste fiende.


När du har en hög uppfattning om dig själv, är du mindre rädd. Du har självförtroende. Du kan göra framsteg.

Som en god vän till dig själv upphör du att tvivla på dig själv. Du tycker om dig själv. Du förväntar dig att du ska lyckas.


Hela världen kan gå emot dig och du har fortfarande en trofast vän.

Om du gnager dig själv för någonting du gjorde fel i det förflutna,lägg av med det. Du gjorde vad du trodde var rätt vid den tidpunkten. Förlåt dig själv, besluta att aldrig göra det igen och fortsätt framåt.


Om du kritiserar dig själv på ett ohälsosamt sätt, kanske någon fick dig att tro dessa dåliga saker om dig. Sluta upp att samtycka med denna person.

Var åtminstone rättvis mot dig själv. För varje dålig tanke du har om dig själv, balansera vågen med en positiv tanke. Varför inte berömma dig själv ibland?


Var vänlig mot dig själv. Köp en present till dig själv. Ge dig en klapp på axeln. Laga mat som är bra för dig, sov och peppa dig själv att träna.


Om du inte tycker om dig själv, har du kanske inte många vänner. Hur kan du förvänta dig att människor ska tycka om dig, om du inte tycker om dig själv?


Blanda inte ihop detta med att vara självgod - vilket är något helt annat.

Din bästa vän kommer även förklara för dig att du gjort fel om så skulle hända - den förlåter dig men hjälper dig även att inte göra samma misstag igen.


Respektera, se upp till dig, ställ upp för dig, säg ifrån när du tycker du blivit orättvist behandlad och sist men inte minst glöm aldrig -Du är viktig  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 1 november 2015 19:17

  Jamen det där med att blogga är ju faktiskt rätt skojjigt. Hoppas att orken och hälsan tillåter att vara lite mer aktiv igen :)   Drygt ett år sedan jag skrev och mycket har ju hänt, fröken bus är ju stora tjejen numera och firade sin först...

Av Linda - 5 november 2014 19:41


  Att man som nästan sju månader kan vara en gourmet. De höjde lite på ögonbrynen när jag sa att hon tyckte om potatisgratäng - det var helt ok att ge henne, så länge den var saltfri..   - En del barn tycker om smakrik mat. Ja men detta bö...

Av Linda - 5 november 2014 19:37


... Det där med att skaffa barn, man har absolut ingen susning om hur det är förrän man sitter här. Jag lusläste det mesta jag kunde hitta då jag var gravid men såhär i efterhand var det ganska bortkastad tid. Man har ju ingen aning om vad det är för...

Av Linda - 28 januari 2014 17:10


Men efter tredje avstämningen i januari börjar det bli lite tröttsamt..   Ok, januari är den månaden folk förmodligen själ mest men hallå - detta börjar kännas lite som en förföljelse. Jag har dessutom ALDRIG haft fel i min scanning så antingen m...

Av Linda - 22 januari 2014 13:55


  Has, släp, has släääp..   Även om jag känner att jag påminner lite om zombiesarna i walking dead - ryggen gör ont, magen känns som man hällt gips i för att stelna och till råga på allt börjar nu höfterna bråka med mig..  Åååh va de är underba...


Lea, Lea and myself

 

Senaste inläggen

Kategorier

Träning och hälsa

Mode, smink, hår och naglar

Favvosar

Följ bloggen

Följ zetah med Blogkeen
Följ zetah med Bloglovin'

Fråga mig

6 besvarade frågor

Arkiv

exp


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se