zetah

Senaste inläggen

Av Linda - 10 januari 2013 15:02


Better bodies gör så sjukt snygga träningskläder och det är väldigt lätt att få cravings på dessa ^^

Klickar ju runt lite på olika träningsbloggar för att lägga upp en bra plan både på mat och träning  så man får ju en hel del inspiration :)


Får se sen vad man får kvar av februarilönen då en betydande del kommer gå till självrisken på bilen.. beh.. Me don't like at all :S


 

ANNONS
Av Linda - 10 januari 2013 09:18


Vad är ketosis?

Det är när kroppen går in i en fas där kroppen använder fett som bränsle.


En ketogen diet är en diet som innehåller mindre än 100 gram kolhydrater per dag. När man kraftigt begränsar sitt kolhydratintag tvingas kroppen öka utnyttjandet av andra energikällor (fett och protein).

En genomsnittlig människa har stora mängder energi lagrat i form av kroppsfett. Då kroppsfett bryts ner bildas fria fettsyror som transporteras till olika vävnader via blodet.

De flesta vävnader i kroppen kan använda fria fettsyror som bränsle. Det finns några undantag, varav hjärnan är ett. Under normala förhållanden använder hjärnan glukos (kolhydrater) som bränsle.Vad är ketoner?

Om kroppen inte får i sig kolhydrater kommer den att använda glykogenet som finns lagrat i levern för att hålla blodsockret stabilt. När mängden leverglykogen minskar kommer blodsockret att sjunka och mängden insulin i blodet att minska.

Sjunkande insulinnivåer innebär att frisättningen av fria fettsyror från fettcellerna ökar. De fria fettsyror som inte förbränns av kroppens vävnader hamnar i levern.

I levern förbränns de fria fettsyrorna och via en process som heter ketogenesis kommer så kallade ketonkroppar (ketoner) att bildas. Hur mycket ketoner som produceras beror på mängden leverglykogen som finns kvar. Ketonproduktionen ökar i takt med att leverglykogenet minskar.

Till skillnad från fria fettsyror kan ketoner användas av hjärnan istället för glukos. Hjärnan kan använda ketoner som bränsle.

 

Vad händer i kroppen?

Ökad ketogenesis innebär att koncentrationen av ketoner i blodet ökar. När mängden ketoner uppgår till 0.2 mmol per deciliter blod har man inträtt ett tillstånd som kallas för ketosis. Under en ketogen diet uppgår mängden ketonkroppar i blodet till 5-6 mmol / dl blod.

Ketosis är ett tecken på att kroppen har övergått från att använda i huvudsak kolhydrater som energi till att använda fett som primär energikälla.Varfär väljer jag att gå på Cambridge kan man fråga sig.

Är det inte bättre att äta nyttigt och träna?


I mitt fall är svaret nej, jag har ett otroligt behov av att få resultat för att kunna motivera mig till att inte ta den där chokladbiten.


Jag kör detta i tre veckor, sedan en upptrappningsfas på två till fyra veckor och efter det ett sunt leverne där jag kan fokusera på vad jag skall äta för att må bra samt träna för att få till kroppsformen.


Man kan jämföra det med att man bryter ner processen i småbitar. Först viktnedgången för att sedan ha ett tomt blad att börja på när det gäller träningen.


Vad är fördelarna?

Man blir motiverad då det faktiskt händer saker i kroppen direkt. Man behöver inte vänta de där två månaderna för att se resultat...


 


ANNONS
Av Linda - 9 januari 2013 12:01


Det är alltid skönt att vara ledig, speciellt när det varit sååå långtråkigt på jobbet...

Man sitter i stort sett och fantiserar om mat hela tiden.

Om man inte fantiserar om det är det kunder som frågar om det... Meh..


Idag har jag haft seg dag hemma istället...

Inget spännande att prata om så jag filmade det istället..

Det bli sääkert mkt roligare ;)


Enjoy

Av Linda - 8 januari 2013 10:01


Altså, det är inte bara det att man är väldigt godissugen vissa perioder i månaden. För att inte tala om när det ligger framme och frestar en...


När jag klom till jobbet igår möttes jag av en chokladkaka liggandes på bordet, efter detta vänder jag mig om mot spisen/diskbänken och ser bullar samt smörgåstårta. Smörgåstårta har nog aldrig luktat så gott...


     


På detta hade jag som ni kanske läste igår en ilska som låg och kokade. Jag hade god lust att strypa kunder som frågade om hjälp då jag körde ut öl....  - Det hade sett fint ut med tidningsrubriken: Kund på systembolaget strypt i ölavdelningen - han frågade vart han kunde hitta Harboeölen de gröna burkarna...


Något säger mig att min chef inte hade varit nöjd med det beteendet....


Senare på eftermiddagen lugnade sig mitt humör som tur var ner sig och jag kunde åtminstånde vara normal.


Idag känns allt lite lättare. Promenaden är avklarad och jag hoppas på en trevlig dag på jobbet :)

Det blir dessutom chokladshake till frukost GOTT! :)Av Linda - 7 januari 2013 08:55


Det är ju idag jag skall ha massa energi till att köra igång, vara taggad till tusen.

Men nej Linda är på riktigt pissigt humör. Huden gör ont och man vill egentligen inte göra något alls idag...


Det kommer dock inte stoppa mig och förmodligen kommer jag vara på betydligt bättre humör då jag rört lite på mig. Skall genomföra min morgonpromenad trots jag inte alls har någon lust. Men som sagt man blir ju knappast på bättre humör av att inte göra något alls.


blir nog spellistan med tyngre musik som kommer ljuda i öronen då jag kommer strypa närmsta person om jag har don't worry be happy i lurarna. Det är lustigt det där en sån där överkäck låt kommer bara göra en ännu mer pissed..


Nä nu jävlar... *suck*

nu blir det promenix.......


Av Linda - 6 januari 2013 12:11


Mjapp igår var det biokväll för mig å Jess!


Han därhemma skulle ha hem killarna så vi flydde fältet ;)

Något som för övrigt är väldigt viktigt i ett förhållande egentid. Både med eller utan kompisar. Man behöver tid som inte spenderas med den bättre hälften för att uppskatta varandra.


Jag vet att jag kan vara i ett väldigt behov av det ibland - bara få fluffa omkring själv en stund -. oslagbart :)


Men åter till bion, det blev som tidigare nämnt Berättelsen om Pi


Jag trodde först att det skulle vara en rip-off på Svarta hingsten såsom Avatar är en story-rip-off på Dansar med vargar.

Men så var inte fallet helt fullt ut. Och vissa saker i filmen kunde jag störa mig lite på. Den kunde bli lite väl långdragen med alla vyer på soluppgångar, solnedgångar, soluppgångar och solnedgångar om och om igen. Visst det var en mkt vacker film men jag hade velat att det hände lite mer.


Sammanfattning - en mkt snygg film som var genomtänkt och faktiskt till viss del verklighetstrogen. Men som sagt aningen seeeg.
 Plus att den inte riktigt slutade som jag ville ;)


 
  


Av Linda - 5 januari 2013 09:33


Haft noll energi och allmännt grinig det senaste dagarna - första stadiet i PMS

Idag kom smällen med ont i ryggen trötthet och allmänt mosig.


Men detta skall inte stoppa mig!

har mkt att pyssla med idag...


  • Slänga ut gran
  • färga hår
  • gå på bio

Så PMS - fuck off!


Granjäveln skall UT!

Skall satsa på att inte barra ner för mkt vilket kommer bli en utmaning då den barrade redan då vi tog in den..


Startade det nya ¨året med att klippa lite lugg och nu skall den något trista färgen piffas till - får se hur detta går hihi ^^Filmen vi skall se är Berättelsen om PI - tycker den påminner fasligt om Svarta hingsten i sin beskrivning - Efter en storm och ett skeppsbrott bli strandsatt på en öde ö med ett djur man blir vän med....

Men det återstår att se, Linda gillar ju iaf tigrar :)


 

Av Linda - 2 januari 2013 12:49


Japp, vi till skillnad från andra som hurtigt skuttar ut i löparspåret eller lyfter vikter på gymmet inleder det nya året med soffmys.


Hjärtat och vovvarna slaggar i soffan, Linda skuttar runt och dokumenterar för att sedan sysselsätta sig med PS och blogga om det.


Jag vet nämligen om hur trångt det är på gymmet i Januari - bättre att börja i Februari då minst hälften gett upp.

Kickstartar dessutom nästa vecka med Cambridge - då är det ändå ingen ide att försöka bygga några muskler då kroppen går på svältdiet. Ja nu har man inte gått upp de kilona igen men har några små rackare som dröjer sig kvar.


Jag kallar detta för att nollställa kroppen...

Efter jul är man ju nämligen van att äta och dricka vadsom närsom. Det är choklad, onyttig mat, kakor etc, etc högt och lågt. 


Efter en Cambridgediet uppskattar man allt man får äta och inte fokuserar på det man INTE får äta. Det är mkt lättare att inte ta den där kakan då man är väldigt nöjd med att bara få äta mat ^^


Men det är nästa vecka det.. Nu åter till soffmys ;)


       Lea, Lea and myself

 

Senaste inläggen

Kategorier

Träning och hälsa

Mode, smink, hår och naglar

Favvosar

Följ bloggen

Följ zetah med Blogkeen
Följ zetah med Bloglovin'

Fråga mig

6 besvarade frågor

Arkiv

Tidigare år

exp


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se