Direktlänk till inlägg 13 februari 2013
Tadaaaaa *asnöjd*
Nu börjar det ta sig och testade idag ett nytt recept på plättar då mina pannkakor i söndags blev lite sisådär :)
Nu försökte jag mig inte på att göra just pannkakor igen då de omöjligt ville hålla ihop så lite fusk var det men ändå. :)
Det rosa som ser ut som rödbetsallad är inte det utan keso mixat med hallon, nyttigt värre ;)
För er som vill veta receptet kommer det här
40g kokosfett utan smak (ej härdat) (går att använda smör men missar då de nyttiga med kokosfett)
4 ägg
1 dl kokosmjölk (man kan använda grädde)
4 tsk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver (obs EJ vaniljsocker)
Smält fettet och vispa i kokosmjölken/grädden
Knäck i ägg
Blanda i fiberhusk och vaniljpulver och mixa altsammans till en jämn smet
Det går att använda vanlig stekpanna men plättjärn är lättare
Om pannan blir för torr kan man använda lite fett
Pojkvännens betyg
" Det smakar lite som pannkakorna man fick i skolan - men det var betydligt godare än i söndags"
Dagens plättar | |
![]() | Söndagens pannkakor |
Dock är jag väldans trött på att vara sjuk....
Försökte gå till jobbet idag men orkade knappt upp för trapporna när jag väl kom dit så det var bara att snällt åka hem igen... Jävla infektion man har i kroppen.. Så frustrerande detta :(
Vill komma igång med träningen på allvar juh...
Varför använda kokosfett?
En bra matolja måste först och främst tåla värme vilket fleromättade växtoljor (stekoljor och margarin) är dåliga på. Detta gäller oavsett källa (soja, majs eller raps). Stekoljor och margariner är också huvudorsaken till att vi får i oss för mycket omega-6-fettsyror i förhållande till omega-3-fettsyror. Med kokosfett unviker du dylika problem. Kokosoljan innehåller mellanlånga fettsyror och de tål dessutom ljus och värme (förstörs ej) och lämpar sig därför till matlagning. Som en extra bonus tillför du kroppen fettsyror som stärker dig och ger energi som varar. |