Direktlänk till inlägg 19 december 2013
Glögg är en av mina favoritdrycker all time - denna julen blir det dock Saturnus alkoholfria glöggextrakt...
Vet ni hur svårt det är att få tag på glögg som är helt alkoholfri?!
De flesta glöggerna ligger på 0,5% vilket kan vara lite lurigt då de står under "alkoholfritt" Systembolaget har inte en ända som ligger på 0% tyvärr :(
Nu kommer vi till det här med att välja glögg... Vad skall man ta? Vad fick bäst i test? | ![]() |
Jadu, jag tycker inte man skall gå på vad någon annan tycker - glögg är väldigt personligt.
Det finns ju allt från spetsad glögg med Rom, Cognac och Whiskey som är riktigt starka till smaksatta glögger till starkvinsglögger till vinglögger och sedan har vi ju lättvinsglögger som säljs i mataffärerna.
När man väljer styrka på glöggen bör man ta i åtanke att ju mindre alkohol desto mindre hetta och då kommer söta fram mer.
Alla tycker inte om det där spetsade starka som liksom bränner till lite och en del tycker vinglögg smakar saft.
Iår finns det dock bara två smaksatta glögger en med choklad och en med apelsin och choklad. Om man väljer någon av dessa får man överväga - tycker jag om frukt och choklad ihop?
Tycker man glögg är för sött kan man välja att späda ut den med lite rödvin - jag hörde om ett recept
1 flaska starkvinsglögg
1/3 flaska rödvin av mjuk bärig typ
3 pressade clementinklyftor
1 cm ingefära (läggs i när man värmer upp glöggen och tas därefter ur för att inte få för stark smak)
Vill man göra egen glögg från scratch bör man fundera på hurpass fyllig/lyxig glöggg man vill ha och därefter välja vin. Jag skulle dock föredra ett vin som inte är för lagrat eller strävt.
Så ta dig en funderare - vad tycker just jag om/inte om med glögg :)
Välj sedan och för guds skull servera det inte innan maten om ni skall bjuda på en fin middag - det söta och starka både dövar hunger och smaklökarna - servera istället glöggen efter maten, gärna ihop med pepparkakor och ädelost! GOTT!
Om man promt vill bjuda på en juligare fördrink är mitt tips att blanda hälften glögg och hälften ett mousserande torrt vin - serveras kallt och garnera gärna med en apelsinklyfta!
Lycka till i glöggdjungeln!