zetah

Direktlänk till inlägg 15 februari 2011

Recepttips!

Av Linda - 15 februari 2011 22:57


Mammsen kom på besök och då får man ju bjuda på ngt annat än proteindrink eller en tonfiskburk med gaffel... Inte den mest nyttiga maträtt men tar man lite av ostknytet kan den väl godkännas ;) Linda satte sin kreativa ådra till verket och skapade:


benfri fläskkottlet marinerad i äppelcider med min egna form av roqueford maxime och sallad


Här följer receptet

4 pers


800g fläskkotlett (benfri) /fläkskarré/fläskfilé


Marinad:

2 dl äppelcider

1 msk soya

1 dl olja

Tigersås efter behag

svartpeppar

salt


Ostknyten:

225 grader

70 g ädelost

50 g vanlig vällagrad ost

(bechamellsås recept på detta härunder)

1 msk smör

1 msk vetemjöl

mjölk till lagom konsistens

vitpeppar salt

4 mördegsplattor


Jag valde att lägga köttet i marinad inna jobbet vilket blev några timmar.

Sätt på ugnen

Gör såsen - smält smöret i en kastrull, blanda i vetemjölet under vispning. Häll därefter i mjölken så du får konsistensen som du vill ha, jag föredrar att den är lite tjockare än vanlig sås då det är lättare så den inte rinner för mkt då man skall hälla dem i ostknytena.

fördela ostarna jämnt i mördegsplattorna, häll över lite sås och vik ihop dem till ett knyte.

Stek köttet så de får fin färg och lägg dem i traktärpanna med resten av marinaden. Sätt in knytena i ugnen till de fått gyllen färg  - nu bör även köttet vra klart.


Servera med sallad - jag valde en salladsmix då det blir lite vackrare på tallriken!

GOTT!


  till denna rätt valde jag att servera Dao (12520) då den inte är alltför kraftig men du kan även välja en chardonnay som är fatlagrad om du så önskar. Tar du mkt tigersås så det blir starkt tänk på att välja ett vin som är fruktigt och inte har alltför mkt strävhet i eller varför inte välja en öl? :)

 
 
Ingen bild

Gebb

16 februari 2011 03:23

Gott som vanligt må jag tro!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 1 november 2015 19:17

  Jamen det där med att blogga är ju faktiskt rätt skojjigt. Hoppas att orken och hälsan tillåter att vara lite mer aktiv igen :)   Drygt ett år sedan jag skrev och mycket har ju hänt, fröken bus är ju stora tjejen numera och firade sin först...

Av Linda - 5 november 2014 19:41


  Att man som nästan sju månader kan vara en gourmet. De höjde lite på ögonbrynen när jag sa att hon tyckte om potatisgratäng - det var helt ok att ge henne, så länge den var saltfri..   - En del barn tycker om smakrik mat. Ja men detta bö...

Av Linda - 5 november 2014 19:37


... Det där med att skaffa barn, man har absolut ingen susning om hur det är förrän man sitter här. Jag lusläste det mesta jag kunde hitta då jag var gravid men såhär i efterhand var det ganska bortkastad tid. Man har ju ingen aning om vad det är för...

Av Linda - 28 januari 2014 17:10


Men efter tredje avstämningen i januari börjar det bli lite tröttsamt..   Ok, januari är den månaden folk förmodligen själ mest men hallå - detta börjar kännas lite som en förföljelse. Jag har dessutom ALDRIG haft fel i min scanning så antingen m...

Av Linda - 22 januari 2014 13:55


  Has, släp, has släääp..   Även om jag känner att jag påminner lite om zombiesarna i walking dead - ryggen gör ont, magen känns som man hällt gips i för att stelna och till råga på allt börjar nu höfterna bråka med mig..  Åååh va de är underba...


Lea, Lea and myself

 

Senaste inläggen

Kategorier

Träning och hälsa

Mode, smink, hår och naglar

Favvosar

Fråga mig

6 besvarade frågor

Arkiv

Tidigare år

exp


Ovido - Quiz & Flashcards