Direktlänk till inlägg 15 februari 2011
Mammsen kom på besök och då får man ju bjuda på ngt annat än proteindrink eller en tonfiskburk med gaffel... Inte den mest nyttiga maträtt men tar man lite av ostknytet kan den väl godkännas ;) Linda satte sin kreativa ådra till verket och skapade:
benfri fläskkottlet marinerad i äppelcider med min egna form av roqueford maxime och sallad
Här följer receptet
4 pers
800g fläskkotlett (benfri) /fläkskarré/fläskfilé
Marinad:
2 dl äppelcider
1 msk soya
1 dl olja
Tigersås efter behag
svartpeppar
salt
Ostknyten:
225 grader
70 g ädelost
50 g vanlig vällagrad ost
(bechamellsås recept på detta härunder)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
mjölk till lagom konsistens
vitpeppar salt
4 mördegsplattor
Jag valde att lägga köttet i marinad inna jobbet vilket blev några timmar.
Sätt på ugnen
Gör såsen - smält smöret i en kastrull, blanda i vetemjölet under vispning. Häll därefter i mjölken så du får konsistensen som du vill ha, jag föredrar att den är lite tjockare än vanlig sås då det är lättare så den inte rinner för mkt då man skall hälla dem i ostknytena.
fördela ostarna jämnt i mördegsplattorna, häll över lite sås och vik ihop dem till ett knyte.
Stek köttet så de får fin färg och lägg dem i traktärpanna med resten av marinaden. Sätt in knytena i ugnen till de fått gyllen färg - nu bör även köttet vra klart.
Servera med sallad - jag valde en salladsmix då det blir lite vackrare på tallriken!
GOTT!
till denna rätt valde jag att servera Dao (12520) då den inte är alltför kraftig men du kan även välja en chardonnay som är fatlagrad om du så önskar. Tar du mkt tigersås så det blir starkt tänk på att välja ett vin som är fruktigt och inte har alltför mkt strävhet i eller varför inte välja en öl? :)