Direktlänk till inlägg 14 maj 2011
Ja jag kan inte säga att jag har några större överhängande problem då jag kan gå och störa mig på vinrecensenter. Nu är det inte några speciella recensenter i allmännhet jag talar om utan själva grejen. Smak är ju så otroligt individuellt och vad jag tycker är gott kanske inte du gör.
Drar en parallell men en recension som en tant kom in med på vinet Perlrosé som är lite sött och bubblande. Tydligen hade recensentet tyckt att vinet smakat sötsliskigt diskvatten (fina formuleringar de har)
Detta var hursomhellst tantens favoritvin och sa till mig - Mitt vin fick ju så dålig kritik i tidningen så jag vill prova ngt annat och pekar på ett vin som hade fått 5 stjärnor eller vad det var. Problemet var bara att tantens följdkommentar var - Ja men det får inte vara surt. Vinet hon pekade på var ett påtagligt friskt franskt vin utan tillstymmelse till sötma. Linda tänker aj aj detta kan aldrig gå väl och säger till tant att man inte alltid behöver bry sig så mkt om recensioner utan ta sådant man tycker om. Hon tog en flaska av båda och jag föreslog att om hon tyckte de franska vonet var för surt kunde hon spä ut det med fruktsoda eller ngt. Nästa gång hon kom in tackade hon för tipset och tog en perlrosé :)
"slagord" som mulltoa, diskvatten, blomvatten hur kul de än kan vara att läsa så kan det faktiskt vara lite kränkade för folk som faktiskt tycker om dessa viner.
Jag satt och läste recensioner från senaste "Allt om vin" och kom på att denne recensenten kan verkligen inte tycka om viner med sötma då alla viner som faktiskt har lite sötma hade fått hur dålig kritik som helst. ngt annat man bör överväga är oxå om vinrecensenten har ngt koppling till ngt importör osv osv. De kan tom vara mutade...
Mitt tips - prova dig fram fråga och se om den som rekommenderar verkar ha samma smak som dig. Viktigt är ju att hålla sig till grundreglerna för smak ihop med mat så det inte blir katastrof - rött strävt vin till räkor - nej tack.com ^^