Att Linda gillar glögg är väl en underdrift... Linda ÄLSKAR och är totalt GALEN i glögg ^^
Iår gjordes det egen glögg - GPs dunderglögg!
Denna smakar mkt pepparkaka - förstår inte eg att den får kallas glögg då den inte her en gnutta vin i sig. Glögg är från början vin som de kryddat upp för att dölja dåliga bismaker. Men men det smakar ju glögg så okej.. KAANSKE ;)
Nu är det lite sent för er som känner för att sätta glögg iår, eller ja egentligen så tycker jag den blir bättre om man lagrar den ett år så om ni hittar ingridienserna i affären fortfarande så sätt igång ^^
Dunderglögg (några flaskor)
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Självklart så har glöggarna för året testats med och nedan
Blossa Trestjärnig glögg - spetsad med cognac
96517
Söt, eldig, kryddig smak med inslag av mörk choklad, russin, kardemumma och kryddnejlika, ton av cognac.
Denna glögg är en klar favorit - MEN för oss stackare som är lättpåverkade bör man tänka på att den är 21% Dock är alkoholhalten lite ett vinnande koncept för glögg enligt min mening då det blir lite eldigare och inte upplevs som lika sötsliskigt..
| |
Herrljunga 1911 Mocca choklad
96003
Mycket söt smak med karaktär av kaffe med grädde, inslag av choklad, kardemumma och apelsin.
En godisglögg - måste säga att även om den är väldigt söt och godisig så harmonierar smakerna riktigt trevligt, brukar inte vara ett fan av chokladglögg men denna var kanonish ^^
| |
Grythyttan Skogsglögg
964600
Halvsöt, kryddig smak med inslag av lingon, blåbär, apelsin, kanel och enbär.
En glögg för den som tycker glögg är för sött och sliskigt, de bäriga tonerna gör att den könns friskare och fräshare - me lajk! | |
Dufvenkrooks Orginal starkvinsglögg
96510
Mycket söt, kryddig smak med inslag av kardemumma, apelsinskal, choklad och russin.
En glögg för den som vill ha en traditionell glögg helt enkelt, denna aningens spetsad med cognac - en klar favvo år efter år.
| |
Warning!!
ja jag vet att många vinskribenter har sktivit upp Ripaglöggen - och som ännu ett försäljningstrix så skall Ripa stå för ngn form av Ripasso (vi svenskar är ju så galna i vad allt som heter Amarone och ripasso) måste stryrka . detta är endast för PR ripa har inget med Ripasso rent tillverkningsmässigt och druvmässigt att göra - ända likheten är att basviner kommer från Italien.
Ripa vinglögg - Mkt kardemumma!
Ripa utan tillsatt socker - kan det bli mer kemiskt?
Ripa med peppar chili - parfVäldigt parfymerad
Dufvenkrooks vinglögg - Väldigt mesig och söt
| |
AC
9 december 2011 23:17
-Glögg är egentligen vin som kryddats upp för att dölja dåliga bi smaker.
SÅ glögg är egentligen ett annat ord för dåligt vin? :)
Linda
10 december 2011 21:45
hehe förr i tiden.. ;) kan dock inte påstå att det är några kvalitetsviner i glögg nuförtiden dock.. Nu har jag iofs inte testat glöggerna för 150 spänn flaskan.. Men tror inte det är välrt de pengarna heller då kryddorna tar så stor del av smaken ^^