Direktlänk till inlägg 8 januari 2012
Igår blev det en lasagne med kallrökt lax - otroligt god och lättlagad!
Vi fick orginalreceptet i Coops matkasse men har ökat på vissa ingridienser för att få det lite smaskigare ^^
Till detta serverade vi The Prickly Pear Viognier Marsanne (nr 90238) tycker dock att vi kunde valt ett vin med aningens mer sötma (kl 2) Men det var intressant med en fatlagrad viogner, inte helt vanligt :)
Druvor: Viogner och Marsanne
Smak: Torr, nyanserad smak med inslag av fat, gråpäron, vax, vita blommor och citrus.
Recept:
ca 3 portioner
200g rökt lax
500g Färsk babyspenat
2 dl Creme Fraiche
1 dl mjölk/grädde
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1.5 dl soltorkade strimlade tomater
2 dl krossade tomater
3 dl riven ost (efter smak)
salt
peppar
lasangeplattor
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda Creme fraiche, mjölk/grädde, lök, vitlök, soltorkade tomater, krossade tomater, salt och peppar i en skål
Varva spenat, lax, creme fraiche blandningen ost och lasagneplattor (se till att sista "lagret" är cremefraicheblandningen) strö över riven ost och ställ in i ugnen ca 25 min.